500γρ φύλλο κρούστας
300γρ διάφορα τυριά τριμμένα (έμμενταλ, τσένταρ, κασέρι, γκούντα, κεφαλοτύρι)
(γενικά ότι έχουμε αρκεί να μην είναι μόνο γλυκά ή μόνο πολύ αλμυρά τυριά)
3 αυγά ελαφρά χτυπημένα
200γρ κρέμα γάλακτος
1 σόδα (υγρή)
100γρ βούτυρο λιωμένο

Στρώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο και το ραντίζουμε με τυριά. Το κάνουμε πλισέ και το βάζουμε στο πυρίμαχο. Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. Αν περισσέψουν τυριά τα ρίχνουμε από πάνω. Ρίχνουμε το βούτυρο να πάει παντού με ένα κουτάλι. Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά, προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος και τα ρίχνουμε πάνω από τα φύλλα. Τέλος περιχύνουμε παντού και τη σόδα.
Την αφήνουμε να σταθεί περίπου 30 λεπτά.
Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο (αέρα) για περίπου μισή ώρα.

 

 

 

 

 

 

 

 

πηγη mytaste.gr

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Το expresstime.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια