ΤΑ ΠΙΟ ΝΟΣΤΙΜΑ ΣΠΙΤΙΚΑ ΚΡΟΥΑΣΑΝ
πέσιαλ κρουασάν λευκης κρεμας!

υλικα
κανω πρώτα τη κρέμα για να κρύωσει

500μλ γάλα
30γρ κορν φλαουρ
50γρ αλεύρι
1αυγο
2βανιλιες
200γρ ζάχαρη
ανακατευω μέχρι να δέσει..

υλικα
Ζύμη βάζω

1,5κιλο αλεύρι γ. ο.χ ,
1/2κ.γ αλάτι,
4κ.σ ζάχαρη,
1αυγο,
1/2φλ.τσ σπορελαιο,

εκτελεση
ζεσταίνω 500μλ γάλα και λιώνω μέσα 50γρ νωπή μαγιά και το ρίχνω από υπόλοιπο μίγμα και κάνω τη ζύμη .
αφήνω να φουσκώνει καλά..χωρίζω σε μπάλες και ανοιγω φύλλο κόβω και τυλίγω σε σχήμα κρουασάν!


Αλειφω αυγο με ελάχιστο νερό και ψήνω σε 180βαθ μέχρι να ροδισουν..
Αφού κρυώσουν καλά, κόβω από τη μία πλευρά και γεμίζω κρεμα..
Πασπαλιζω αχνη!Νόπη Παρουτσίδου

πηγη igastronomia.com

 

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Το expresstime.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια