ΜΟΥΣΤΟΚΟΥΛΟΥΡΑ Τραγανά και αφράτα…

ΥΛΙΚΑ

  • 1 κούπα πετιμέζι (250 ml)
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 κούπα χυμός πορτοκάλι
  • 1 1/2 κούπα λάδι
  • 1 κγ κανέλα
  • 1 /2 κγ γαρύφαλλο
  • 1 κγ μπεηκιν
  • 2 κγ γεμάτες (20 γρμ) σόδα
  • 1. 100 γραμ αλεύρι γοχ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε λεκάνη όλα τα υλικά εκτός από το αλεύρι με το μπεηκιν. Τη σόδα με το χυμό διαλυμένη. Ανακατεύεις με το σύρμα για λίγο.
  2. Προσθέτεις το αλεύρι γυρίζοντας τη ζύμη απαλά. Δεν θέλει ζύμωμα. Η ζύμη πολύ αφράτη Δεν προσθέτεις αλεύρι άλλο. Αφήνεις για 10 με 15 λεπτά να ξεκουραστεί η ζύμη.
  3. Πλάθεις βουτώντας τα ακροδάχτυλά σου σε σπορέλαιο αν χρειαστεί. Ψήνεις 170 βαθμούς αέρα για 10-15 λεπτά. Τα βγάζεις μαλακά.
  4. Αν τα θέλεις αρκετά τραγανά τα ψήνεις λίγα λεπτά ακόμη. Αφήνεις να κρυώνουν σε σχάρα. Και καλή απόλαυση!!!!
  5. Η δόση βγάζει περίπου 2,5 λαμαρίνες φούρνου
  6. Καλή επιτυχία σε όσους τα τολμήσουν!!!

    Chrisa Vasilopoulou-Georgopoulou

πηγη thenewser.gr

 

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Το expresstime.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια