Στη βαριά σκιά των δημοσκοπικών ευρημάτων…
για τη δημοφιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη και του έντονου προβληματισμού που έχει αναπτυχθεί στη ΝΔ, συνεδρίασε η Κοινοβουλευτική Ομάδα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με κύριο στόχο να αποσαφηνιστεί στους βουλευτές η γραμμή του κόμματος, ενόψει της συζήτησης για τα μέτρα και τα αντίμετρα.

Πολλά από τα στελέχη της παράταξης, μιλούν για ‘αδυναμία Μητσοτάκη’ και ζητούν ‘τα ρέστα’ από το επικοινωνιακό επιτελείο του Προέδρου της ΝΔ στο οποίο και επιρρίπτουν τη μεγαλύτερη ευθύνη για το γεγονός ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν μπορεί να επωφεληθεί, όχι μόνο της φθοράς Τσίπρα αλλά και του γεγονότος ότι δεν υπάρχει άλλη δημοφιλής προσωπικότητα σε επίπεδο αρχηγών. « Παίζει μπάλα μόνος του. Έχει απέναντί του έναν Πρωθυπουργό που έχει πάρει τα σκληρότερα μέτρα των τελευταίων ετών και άτονες πολιτικά αρχηγικές προσωπικότητες στα υπόλοιπα κόμματα», λένε.

Αναφερόμενα στα ευρήματα της τελευταίας δημοσκόπησης της Metron Analysis, τα στελέχη αυτά επισημαίνουν το παράδοξο της αναντιστοιχίας ανάμεσα στα ποσοστά που συγκεντρώνει το κόμμα (36.8 στην εκτίμηση ψήφου) και σε εκείνα που συγκεντρώνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης (26%) στο ερώτημα για τον καταλληλότερο Πρωθυπουργό. Εκτιμούν ότι αυτό καταδεικνύει πως οι πρωτιές που καταγράφει δημοσκοπικά η ΝΔ μεταφράζονται σε «ψήφο διαμαρτυρίας για τις ασκούμενες πολιτικές και όχι σε ψήφο εμπιστοσύνης προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τις πολιτικές του». Το βαθύτερο μήνυμα που υποδεικνύουν ότι πρέπει να λάβει η Πειραιώς είναι πως αποκαλύπτεται έτσι ότι οι δημοσκοπικές πρωτιές έχουν περιθώριο να ανατραπούν, ειδικά τώρα που έχει απομακρυνθεί το ενδεχόμενο διεξαγωγής των εκλογών.

Στη ΝΔ πολλοί εκτιμούν ότι η επόμενη περίοδος θα είναι δύσκολη για το κόμμα , καθώς στη διάρκειά της διαφαίνεται πως δεν θα υπάρχουν «κοινωνικές εντάσεις και ο Τσίπρας θα βρίσκεται σε ήρεμα νερά και θα δέχεται αισιόδοξα μηνύματα. Οι στόχοι θα καλύπτονται και θα υπερακαλύπτονται, ενώ είναι πολύ πιθανό να μη χρειαστούν άλλα επώδυνα μέτρα».

Νωρίτερα, ο Ευάγγελος Αντώναρος διαφοροποιήθηκε από την γραμμή της ΝΔ, τονίζοντας ότι η συνεχής επίκληση των εκλογών έχει αρνητικές συνέπειες για την χώρα.


Πηγή

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Το expresstime.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια