loading...

Η Ελλάδα είναι πάντα έτοιμη ανα πάσα στιγμή και το δείχνει……

«ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ» ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ! ΠΗΡΕ «ΦΩΤΙΑ» ΤΟ ΚΡΗΤΙΚΟ ΠΕΛΑΓΟΣ! ΦΡΕΓΑΤΕΣ, ΥΠΟΒΡΥΧΙΑ, ΠΥΡΑΥΛΑΚΑΤΟΙ… ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ! (ΦΩΤΟ)

Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από 08 έως 17 Δεκεμβρίου 2016, διεξήχθη η άσκηση «ΝΑΙΑΣ 16», στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή Κρητικού πελάγους και θάλασσας Κυθήρων.

a3

Πρόκειται για τεχνική-τακτική άσκηση τύπου “INVITEX” (πολυεθνική που σχεδιάσθηκε και εκτελέσθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό) μεσαίας κλίμακας με σκοπό την εξάσκηση σε διαδικασίες επί των κλασικών μορφών πολέμου, καθώς και των συγχρόνων μορφών απειλών όπως ναυτικής αποτροπής, αντιμετώπιση της πειρατείας, και αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών κ.ο.κ.

a2

Η άσκηση πραγματοποιήθηκε με την συμμετοχή προσωπικού και αεροναυτικών μονάδων από Ελλάδα, Αίγυπτο, ΗΑΕ, Ισραήλ, Κατάρ και Τυνησία καθώς και πλοίων των Μόνιμων Ναυτικών Δυνάμεων του ΝΑΤΟ SNMG2 και SNMCMG2.

a1

Από ελληνικής πλευράς, το ΠΝ συμμετείχε με φρεγάτες, υποβρύχια, πυραυλακάτους, πλοία γενικής υποστήριξης, ελικόπτερα, και υποβρύχιους καταστροφείς με σκάφη ανορθόδοξου πολέμου. Επιπρόσθετα συμμετείχαν και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η άσκηση διεξήχθη σε τρεις φάσεις.

a12

Η πρώτη φάση περιελάμβανε τη συγκέντρωση Πλοίων και προσωπικού στο Ναύσταθμο Κρήτης, την εκπαίδευση προσωπικού στο Κέντρο Ναυτικής Αποτροπής (ΚΕΝΑΠ-NMIOTC) και την διεξαγωγή συντονιστικών συσκέψεων. Η δεύτερη φάση περιελάμβανε την εκτέλεση των τεχνικών αντικειμένων και την διεξαγωγή του τακτικού παιγνίου εν πλω. Τέλος, η άσκηση ολοκληρώθηκε με τον επανάπλου των μονάδων και την απενημέρωση (HWU) που έλαβε χώρα στο Ναύσταθμο Κρήτης.

a11

Το κύριο σενάριο της άσκησης προέβλεπε την αντιμετώπιση ασύμμετρων απειλών χαμηλής έντασης ταυτόχρονα με υψηλής έντασης, σύγχρονων απειλών που προέρχονταν τόσο από κρατικές όσο και «μη κρατικές» οντότητες, με την ανάληψη έργων Θαλάσσιας Ασφάλειας.

a11

Οι σύγχρονες εξελίξεις στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή εθνικού ενδιαφέροντος καταδεικνύουν την αξία της διευρυμένης συνεργασίας στην αντιμετώπιση των παραπάνω σεναρίων, καθώς και τη δυναμική που αποκτούν αυτές οι δραστηριότητες καθημερινά, με προοπτική περαιτέρω ανάπτυξης και εξέλιξης στο μέλλον.

a10

Με την Άσκηση «ΝΑΙΑΣ 16» δόθηκε η δυνατότητα εξασκήσεως του ΠΝ στην ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών και στην δράση ως συνεκτικός ιστός μεταξύ των ενδιαφερομένων φορέων.

a9a8a7a6a5

πηγη makeleio.gr

loading...

Εάν σας άρεσε μοιραστείτε το !

Το expresstime.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια