Μια συνταγή για μια πανεύκολη Βασιλόπιτα για αρχάριους. Ένα “κέικ” με γιαούρτι για να κρατήσει την υγρή γεύση της για αρκετές ημέρες. Πολύ απλή συνταγή για μια πολύ νόστιμη βασιλόπιτα. Διπλασιάστε τη δόση για μεγαλύτερο ταψί και … Καλή Χρονιά !!!

Υλικά συνταγής

  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γ. κοφτό μπέικιν πάουντερ
  • 250 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 450 γρ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 καψουλίτσες βανίλιας
  • χυμός + ξύσμα 1 πορτοκαλιού

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνετε στους 180 βαθμούς. Βουτυρώστε και αλευρώστε ένα ταψί 24-26 εκ.
  2. Χτυπάτε στο μίξερ το βούτυρο να αφρατέψει. Προσθέτετε τη ζάχαρη τμηματικά και ένα ένα τα αυγά. Συνεχίζετε το χτύπημα για 4 λ και προσθέτετε και διαδοχικά το αλεύρι (όσο πάρει για να έχετε μια αφράτη ζύμη) με τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και το χυμό με το ξύσμα πορτοκαλιού και το γιαούρτι εναλλάξ.
  3. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί και ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 50 λ περίπου ή μέχρι όταν βυθίσετε ένα καλαμάκι στο κέντρο της, αυτό βγεί στεγνό και καθαρό. Βγάζετε από το φούρνο τη βασιλόπιτα και την αφήνετε μέσα στο ταψί για 10 λ να “σταθεί”.
  4. Στη συνέχεια την αναποδογυρίζετε σε πιατέλα, “μπήγετε” το τυχερό “φλουρί” κάθετα σε κάποιο σημείο και την ξανα-αναποδογυρίζετε στη πιατέλα. Όταν κρυώσει καλά τη πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και τη διακοσμείτε με χριστουγεννιάτικα στολίδια.

Καλή Χρονιά

13-razn-morozy-xx-01

πηγη sintayes.gr

loading...

Το expresstime.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει περί των επωνύμων ή ανωνύμων σχολίων - απόψεων που φιλοξενεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών, επικοινωνήστε μέσω εμαιλ έτσι ώστε να αφαιρεθεί. Σχόλια που θα υποπέσουν στην αντίληψή μας, με αναφορές σε προσωπικά δεδομένα, τηλέφωνα, εμαιλ, υβριστικά ή συκοφαντικά, αλλά και αυτά που παραπέμπουν σε διαφήμιση θα αφαιρούνται.

Εδώ σχολιάζεις εσύ

Σχόλια